Het Russische vliegdekschip Admiral Kuznetsov in internationale wateren bij de kust van Noorwegen
NOS Nieuws

'Russische schepen tanken bij in Spaanse haven'

Zwaarbewapende Russische marineschepen die via de Middellandse Zee naar Syrië varen, worden bijgetankt in een Spaanse haven. Dat melden lokale media.

De schepen gaan mogelijk de Russische luchtmacht ondersteunen in Syrië en hebben ook al op de Noordzee gevaren. Onder de schepen is de Admiral Koeznetsov, het enige Russische vliegdekschip. Dat schip meert vandaag volgens de Spaanse krant ABC af in de haven van Ceuta, een Spaanse enclave die tegen Marokko aan ligt. Het schip wordt dan bijgetankt. Ook andere Russische schepen zouden vanuit Ceuta worden bevoorraad en onderhouden.

Argwaan

Ceuta maakt volgens de Spaanse krant geen deel uit van NAVO-gebied, in tegenstelling tot de rest van Spanje. Sinds 2011 zouden al meer dan 60 Russische oorlogsschepen hebben aangelegd in de stad.

De vloot wordt vanuit het Westen met argwaan bekeken. NAVO-baas Stoltenberg waarschuwde gisteren dat de vloot mogelijk wordt ingezet in Aleppo, bij het bombarderen van de stad. Stoltenberg zei daarbij dat elk land "zelf kan besluiten of het Russische schepen bevoorraadt".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl