Vicarage Road, het stadion van Watford
NOS VoetbalAangepast

Puntenaftrek dreigt voor Watford

Watford moet vrezen voor puntenaftrek vanwege het vervalsen van een financieel document, zo meldt de Engelse krant The Telegraph. De EFL, de organisatie van Engelse profclubs onder de Premier League, is een onderzoek gestart naar de mogelijke fraude bij de club van Daryl Janmaat en de aan Feyenoord verhuurde Steven Berghuis.

Het bewuste document moest voor de start van het seizoen 2014/2015 uit naam van de bank HSBC aantonen dat de Italiaan Gino Pozzo genoeg middelen had om volledig eigenaar van Watford te worden. De brief was bestemd voor de EFL.

De Pozzo-familie

Pozzo is de zoon van Giampaolo Pozzo, ook eigenaar van Udinese. De Italiaanse familie nam Watford in 2012 over. In 2014 kreeg Gino Pozzo het volledige eigendom van Watford van zijn vader.

Gino Pozzo, eigenaar van Watford

Naar aanleiding van het artikel lichtte The Telegraph HSBC, de politie en de EFL in. Onduidelijk is nog wie binnen de club op de hoogte was van de brief. De krant ziet geen reden om aan te nemen dat Gino Pozzo weet had van het vervalste document. Watford is zelf ook een onderzoek gestart.

Straf

De sanctie van de EFL kan variëren van een waarschuwing tot puntenaftrek of uitsluiting van de competitie. Slechts twee clubs kregen eerder puntenaftrek in de Premier League. Middlesbrough ontving in 1996/1997 drie punten straf voor het zonder toestemming uitstellen van een wedstrijd en Portsmouth moest in 2009/2010 negen punten inleveren, omdat de club zijn financiële huishouding niet op orde had.

Beide clubs degradeerden die seizoenen uiteindelijk uit de Premier League. Watford promoveerde in het seizoen 2014/2015 naar de Premier League en werd vorig jaar dertiende op het hoogste niveau. Met twaalf punten na negen wedstrijden kent de club momenteel de beste PL-start in de clubhistorie. De Hornets bezetten momenteel de negende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl