Varianten van epo. Adidas ondersteunt de NADA niet meer in de strijd tegen doping.
NOS SportAangepast

Adidas stopt financiering Duitse antidopingautoriteit

Adidas stopt met de financiële ondersteuning van de Duitse antidopingorganisatie NADA. NADA-bestuurslid Lars Mortsiefer zegt tegenover de Duitse krant Bild: “We vinden het heel erg jammer, dat wij met Adidas een partner van het eerste uur verliezen.” De NADA is 2002 ontstaan en sindsdien is Adidas een van de belangrijkste partners van de organisatie.

Adidas betaalt 300.000 euro per jaar aan de NADA. Aan het einde van het jaar loopt het contract af. Waarom Adidas de samenwerking wil beëindigen, is niet bekend. Volgens Mortsiefer heeft het bedrijf geen reden genoemd. Adidas zelf wil niet over de details van het contract met de NADA spreken, maar zegt wel dat de NADA al sinds het voorjaar van het einde van de financiële steun op de hoogte is.

Adidas zegt ook: "Wij willen met de NADA verbonden blijven en we zijn al over alternatieve vormen van ondersteuning in gesprek."

Eerder dit jaar werd bekend dat Adidas niet meer met de IAAF wil samenwerken. De reden daarvoor lag in de dopingschandalen in de atletiekwereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl