In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Geen salafistenschool in voormalig ROC-pand Rotterdam

De omstreden salafistische school in Rotterdam gaat niet door. Dat staat in een brief die burgemeester Aboutaleb aan de gemeenteraad heeft gestuurd, schrijft RTV Rijnmond.

De gemeente Rotterdam heeft de investeerders uit Qatar kunnen overtuigen om van de plannen af te zien. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Qatar hebben daarbij geholpen.

Een organisatie uit Qatar heeft het oude pand van het ROC, dat 7000 vierkante meter groot is, voor 1,7 miljoen euro gekocht. Er waren plannen om er een salafistisch instituut van te maken.

Dat riep veel weerstand op in de buurt en politieke partijen waren verbijsterd. De PvdA riep minister Asscher op om er alles aan te doen de komst van het instituut tegen te houden. En de VVD noemde het 'bizar' dat het gebouw via een buitenlandse constructie verkocht is.

In gesprekken met de gemeente hebben de investeerders laten weten dat het niet de bedoeling is geweest om onrust te veroorzaken. Ze betreuren de ontstane situatie en willen het pand graag verkopen aan de gemeente of een andere partij. Ze benadrukken een liefdadigheidsorganisatie te zijn, en ze hebben zich onlangs uitgesproken tegen terrorisme, schrijft burgemeester Aboutaleb aan de gemeenteraad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl