NOS SportAangepast

Wouda: eerst het gesprek aan met Ranomi

Marcel Wouda staat te popelen om aan de slag te gaan als hoofdcoach van de Nederlandse zwembond, maar alvorens het zover is moeten er naar zijn zeggen nog een paar plooien worden gladgestreken. Zo gaat hij eerst in gesprek met Ranomi Kromowidjojo.

Wouda: ik ga het gesprek aan met Ranomi

Wouda was twee jaar coach van Kromowidjojo, maar de zwemster verbrak de samenwerking in oktober 2013 wegens een gebrek aan vertrouwen. "Het is nog te vroeg om iets te zeggen over de exacte invulling", aldus Wouda.

"Ik ga als hoofdcoach het gesprek aan met Ranomi over haar ambities. Daarna kijken we verder hoe we haar kunnen helpen."

De belangrijkste taak van Wouda is om het Nederlandse zwemmen, na de teleurstellende Olympische Spelen, weer op topniveau te krijgen. "We moeten een paar dingen anders doen, zoals de teamcultuur, hoe we met elkaar samenwerken. Amsterdam en Eindhoven moeten een team worden", benadrukt Wouda.​

Ranomi Kromowidjojo en Marcel Wouda in 2013 tijdens de WK zwemmen in Barcelona

Eindhoven en Amsterdam

Wouda wordt hoofdverantwoordelijk in Eindhoven. Mark Faber is bij de paralympische ploeg weggehaald om in Amsterdam de zwemmers op hoger niveau te krijgen.

Faber werd naar voren geschoven door André Cats, de nieuwe technisch directeur van de KNZB. Cats en Faber kennen elkaar van de Paralympische Spelen waar Cats chef de mission was. "Er ligt een flinke uitdaging voor Marcel, André en mij. We zullen er met z'n drieën hard aan moeten trekken", zegt Faber.

Telefoon Faber ontplofte na nieuws over aanstelling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl