NOS Nieuws

Verzorgingshuis Zandvoort onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) houdt zorgcentrum Huis in de Duinen in Zandvoort het komende half jaar extra in de gaten. Het verpleeghuis is onder verscherpt toezicht gesteld omdat er de afgelopen anderhalf jaar van alles mis bleek te zijn.

In het zorgcentrum zitten ouderen met dementie en mensen met lichamelijke problemen.

Medicijnen

De Inspectie kwam er achter dat medicijnen niet veilig worden bewaard, er slecht wordt gekeken naar de houdbaarheidsdatum en niet goed wordt opgeschreven of een bewoner al medicijnen heeft gekregen. Verder zijn verzorgers niet deskundig genoeg, werkwijzen verouderd en moeten hulpverleners beter samenwerken.

Huis in de Duinen kreeg meerdere kansen om de problemen op te lossen. Bij het laatste bezoek van de Inspectie, in augustus, bleek dat dit niet was gelukt. Er werd niet voldaan aan elf van de achttien beoordeelde normen. Zorgorganisatie Amie Ouderenzorg heeft een half jaar de tijd om de situatie alsnog te verbeteren.

Volgens het AD zijn er al jaren berichten van wantoestanden in het zorgcentrum. In 2008 kwamen oud-medewerkers naar buiten met berichten over mishandeling, verwaarlozing en ondeskundige zorg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl