Max Verstappen na het uitvallen in de GP van de VS
NOS SportAangepast

'Verstappen deed iets verkeerd, maar is het nu al vergeten'

Max Verstappen bewaart weinig goede herinneringen aan de GP van de Verenigde Staten. Volgens oud-coureur Jan Lammers was er sprake van "miscommunicatie" bij de slecht uitgevoerde pitstop en was het uitvallen een kwestie van "pure pech".

"Men vindt het allemaal maar heel normaal, dat je rijdt en vervolgens ook aankomt. Maar als je kijkt naar andere rijders, dan zijn er zoveel die problemen hebben en uitvallen", aldus Lammers na de teleurstellend verlopen race van Verstappen.

Miscommunicatie

In de 27ste ronde reed de Nederlander van Red Bull Racing de pitstraat in, terwijl zijn monteurs daar geen rekening mee hielden. "Hij dacht écht dat hij naar binnen werd geroepen. Er was sprake van miscommunicatie", aldus Lammers.

"Die 'calls' vinden op het laatste moment plaats en zijn niet altijd even goed te verstaan. Maar tot op de dag van vandaag heb ik Max nog nooit iets fout zien doen. Hij heeft het verkeerd verstaan."

Kort na de pitstop zat de wedstrijd erop voor Verstappen, die door zijn moeizame stop behoorlijk wat tijd inleverde. Kan hem zelf iets worden aangerekend?

Lammers: "Nee, hij is niet van de motorafdeling. De mensen van de motorafdeling zullen met het zweet op hun voorhoofd gestaan hebben. Maar je zag dat Ferrari ook uitviel. It's all in the game. En het uitvallen gaat niet doorwerken. Max is het nu alweer vergeten."

Max Verstappen

Tijdens de GP van de Verenigde Staten was het de coureurs niet toegestaan van hun lijn te wijken tijdens het remmen. Die maatregel werd genomen nadat verschillende coureurs kritiek hadden geuit op de rijstijl van Verstappen.

"Een aantal mensen begint te zeuren en dan komt er meteen zo'n aanpassing. Er wordt echt van een mug een olifant gemaakt. Want aan de aanvallen en manoeuvres van Verstappen mankeert echt niets. Als je dit vijftien jaar geleden had gezegd, dan zou men echt hebben gezegd: doe even normaal", aldus Lammers.

"Bij boksen zeg je toch ook niet: je mag elkaar wél slaan, maar geen pijn doen? Het gaat toch om een gevecht met auto's! Langzamerhand zijn we bezig er wel een brave rally van te maken. Wat ik mooi vond om te zien, is dat de mensen die zo zaten te miepen, werden geklopt door hun eigen 'regel'. Dat noem ik nou karma."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl