Max Verstappen baalt van zijn race in Austin
NOS Sport

Verstappen baalt: ik hoorde heel rare geluiden uit de motor

Max Verstappen had zich heel wat meer voorgesteld van de Grand Prix van de Verenigde Staten dan wat de race hem zondagavond opleverde. In plaats van zijn derde podiumplaats op rij te boeken, verliet de Nederlander het circuit in Austin, Texas met nul punten.

Een motorisch probleem was er de oorzaak van dat Verstappen halverwege de race zijn bolide plots langs het circuit van Austin moest parkeren. "Helaas hield de motor ermee op. Dat is balen natuurlijk", reageerde Verstappen bij Ziggo Sport.

Gehakkel

Wat er precies aan de hand was, kon hij ook niet verklaren. "Ik hoorde heel veel rare geluiden uit de motor. Het klonk als gehakkel, van die harde slagen. Dat is niet goed voor de motor, dus toen hebben we besloten dat het beter was om de auto aan de kant te zetten."

Wrange smaak

Maar ook voor dat moment had Verstappen al genoeg redenen gevonden om met de pest in zijn lijf terug te kijken op de race. Zo was de afstelling van de auto bij de start niet naar zijn wens. "Ik had te veel overstuur. Pas toen we dat hadden aangepast, was de snelheid goed."

En dan was er nog dat eigenaardige moment toen Verstappen de pitbox binnenreed, zonder dat zijn team daarvan op de hoogte was. Het leverde Verstappen veel tijdverlies en een wrange nasmaak op.

Verstappen erkent fout

"Die pitstop was verschrikkelijk", zegt hij op zijn website. "Het was een enorm misverstand. Een ronde eerder vertelde het team om hard te pushen. Ik dacht dat dit de indicatie was om binnen te komen."

"Toen ik de pitstraat binnenreed, realiseerde ik me dat ze me daar nog niet hadden willen zien. Het was absoluut mijn fout. Maar ik had niet het idee dat de race toen al verloren was, tot het probleem met de versnellingsbak opdook."

Het enige waar de Nederlander nog enigszins positieve woorden voor kon vinden was het uitvallen van concurrent Kimi Räikkonnen. "Dat is voor ons team beter natuurlijk." Om daar toch ook weer snel aan toe te voegen: "Maar wel balen dat ik geen punten heb gepakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl