NOS VoetbalAangepast

Bosz: niet terecht als we hier hadden gewonnen

Bosz: niet terecht als we hier gewonnen hadden

Enigszins tevreden stapten de spelers en de technische staf van Ajax de spelersbus in richting Amsterdam na de Klassieker tegen Feyenoord (1-1).

Een overwinning werd weliswaar in de slotfase verspeeld, maar trainer Peter Bosz kon leven met de puntendeling. "Het was niet terecht geweest als we hier gewonnen hadden", zei de coach.

Tegen de verhouding

"Het was meer spannend dan goed en er kwamen vooral kansen door fouten. We kwamen tegen de verhouding in op voorsprong, dan is het jammer dat we het in de slotfase nog uit handen geven."

Kasper Dolberg maakte indruk, zelfs bij een aantal spelers van Feyenoord, door na een goede actie koelbloedig met een stift de 1-0 voor Ajax te maken. "Het was fantastisch om een Klassieker te spelen, maar het was nog mooier geweest als we gewonnen hadden", reageerde de Deen koeltjes.

Scorende Dolberg genoot van eerste Klassieker

Hakim Ziyech stelde Dolberg met een vernuftige pass in staat om te scoren. "Ik hoef niet in de wedstrijd te zitten om bepalend te zijn", aldus de middenvelder. "Ik had een moment en Dolberg maakt de bal prachtig af."

"We begonnen moeizaam en we voetbalden niet goed. Gelukkig gooiden we er na rust meer strijd in."

Ziyech: na rust was er meer strijd van onze kant

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl