Pelle van Amersfoort, Jerry St Juste, Sam Larsson en Caner Cavlan (vlnr) vieren de 2-1 van Larsson

Heerenveen ook te sterk voor Heracles

sc Heerenveen blijft uitstekend presteren in de eredivisie. De Friezen wonnen dankzij drie mooie doelpunten thuis met 3-1 van Heracles Almelo en staan na de zesde zege in tien wedstrijden op de derde plaats.

Nadat Brandley Kuwas had verzuimd om Heracles op 0-1 te zetten (hij schoot alleen voor het doel ver naast), scoorde Heerenveen wel. Stefano Marzo schoot van afstand fraai raak en maakte daarmee zijn eerste eredivisiegoal.

De Friezen leken de baas, maar opeens scoorde Kuwas alsnog. De aanvaller verraste Heerenveen-keeper Erwin Mulder in de korte hoek: 1-1. Na rust miste Arber Zeneli op aangeven van Sam Larsson een grote kans voor Heerenveen en had Thomas Bruns de 1-2 op de schoen. De Heraclied schoot over.

Het was Larsson die na opzijleggen van Reza Ghoochannejhad met een gekruld schot in de 66ste minuut wel toesloeg. Na een run vanaf de middenlijn besliste Jerry St. Juste het duel met een ver schot. De goal was niet alleen mooi, maar ook opmerkelijk. Bij het begin van zijn rush verloor de verdediger namelijk zijn rechterschoen.