Kenny Bain maakte de beslissende treffer voor HGC tegen Oranje Rood.
NOS SportAangepast

HGC neemt revanche op Oranje Rood, Bloemendaal dendert door

In mei werd Oranje Zwart voor de derde keer op rij kampioen van Nederland, maar sinds de fusie tot Oranje Rood is alles anders in Eindhoven. Tegen HGC verloor de landskampioen voor de derde keer in zeven duels: 1-2.

Oranje Rood, dat voorlopig de Pakistaanse sleutelspelers Rizwan Muhammad en Rashid Mehmood moet missen vanwege de Asian Champions Trophy, liep al na tien minuten achter de feiten aan door een treffer van Dick Möhlmann.

Diep in de tweede helft zorgde Teun Beins voor de gelijkmaker, maar zes minuten later dompelde de Schot Kenny Bain het publiek aan de Aalsterweg alsnog in mineur.

HGC neemt revanche op Oranje Rood

Terugkeer Van der Weerden

Met de zege revancheerde de ploeg uit Wassenaar zich niet alleen voor de verloren halve finale van de play-offs, ook kwam het in punten gelijk met nummer drie Kampong.

Oranje Rood zakte, mede door door de monsterzege van Rotterdam op Tilburg (7-1), naar de zevende plaats en dus is er werk aan de winkel om aan het einde van het seizoen tot de beste vier te behoren.

Een opsteker voor de Eindhovense ploeg is de terugkeer van Mink van der Weerden. Het strafcornerkanon maakte zijn eerste minuten sinds het duel met Qui Vive op de eerste speeldag, waarin hij uitviel met een knieblessure.

Van der Weerden: we leveren gewoon niet
De stand in de hoofdklasse mannen.

Monsterzeges

Koploper Bloemendaal liet geen spaan heel van Almere. Op bezoek bij de hoofdklassedebutant won Bloemendaal met 0-9. Slechts twee treffers kwamen uit een strafcorner, beide benut door de Australiër Blake Govers.

Amsterdam behield de tweede plek door een eenvoudige 5-1 zege in de derby tegen Hurley.

Uitslagen speelronde 7 hoofdklasse hockey (m)

Thuis Uit Uitslag
Oranje Rood HGC 1-2
Almere Bloemendaal 0-9
Amsterdam Hurley 5-1
Kampong Pinoké 5-0
Qui Vive Den Bosch 1-1
Rotterdam Tilburg 7-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl