John Terry en Jose Mourinho

Oorwassing United bij terugkeer Mourinho op Stamford Bridge

Het weerzien met Stamford Bridge is voor coach José Mourinho op een grote teleurstelling uitgelopen. Chelsea, de club die hem in december vorig jaar ontsloeg, droogde zijn Manchester United in Londen met 4-0 af.

Pedro vergalde de terugkeer van Mourinho al na 29 seconden. Door een fout van Chris Smalling in de verdediging kon de Spanjaard de bal meteen achter United-doelman David de Gea leggen. Twintig minuten later verdubbelde Gary Cahill de score na opnieuw geschutter in de defensie.

Geschutter

Na rust werd het nog veel erger voor de Portugese coach en zijn mannen. Eden Hazard zette een goede combinatie op met N'Golo Kanté en Nemanja Matic en rondde die zelf onverbiddelijk af: 3-0. Kanté bracht de eindstand zelfs op 4-0 nadat hij ongehinderd door de achterhoede van United had mogen lopen om vervolgens doelman De Gea kansloos te laten.

Mourinho probeert zijn gelijk te halen na oorwassing

Door de zege verkleinde de ploeg van coach Antonio Conte de achterstand op Manchester City, Arsenal en Liverpool tot één punt. United staat zevende op zes punten van de koploper.

City speelt gelijk

Manchester City verzuimde te profiteren van het puntenverlies van Arsenal. City verspeelde op eigen veld punten tegen Southampton (1-1), waardoor de ploeg van coach Pep Guardiola in punten gelijk kwam met de Gunners en met Liverpool. Op doelsaldo is Manchester City koploper.

David Silva baalt van een gemiste kans

City had het betere van het spel, maar wist voor rust maar niet door de hechte defensie van Southampton te breken. Toen John Stones en Vincent Kompany elkaar niet begrepen, profiteerde Nathan Redmond door de 0-1 binnen te schieten. Na de rust stelde Kelechi Iheanacho namens City orde op zaken met een intikker uit een voorzet van Leroy Sané.