NEC viert late gelijkmaker

Vitesse geeft zege uit handen in Gelderse derby

De Gelderse burenruzie tussen NEC en Vitesse is geëindigd in een gelijkspel: 1-1. Het af en toe onvriendelijke duel verdiende geen winnaar.

In de eerste helft, die het aanzien niet waard was, bouwde NEC een overwicht op, maar leverde de eerste uitgespeelde kans de 0-1 van Vitesse op.

Uitgerekend Navarone Foor (oud-speler van NEC) tikte bij een counter de bal kalm langs keeper Joris Delle.

Navarone Foor in duel met Janio Bikel

NEC kon na rust aanvallend geen vuist maken. Het meeste balbezit was voor de Arnhemmers, die rustig loerden op een kansje. Met invaller Quincy Owusu-Abeyie zocht NEC nadrukkelijker de aanval.

Het leek niets op te leveren, totdat Dario Dumic, al dan niet via Taiwo Awoniyi, met geluk de bal in het Vitesse-doel kopte.