NOS SportAangepast

Kerber begint met zwaarbevochten zege, ook winst Halep

De Duitse Angelique Kerber heeft zich bij de WTA Finals in Singapore flink moeten inspannen om haar eerste partij te winnen. De winnares van de Australian Open en de US Open knokte zich met 7-6 (5), 2-6, 6-3 langs Dominika Cibulková.

Kerber begint Finals met zwaarbevochte zege op Cibulková

Cibulková en Kerber stonden acht keer eerder tegenover elkaar. De Slowaakse won de eerste vier duels, de Duitse de laatste vier (alle vier in twee sets).

In Singapore leverde Cibulková meteen haar service in, maar in de achtste game kwam ze, na een dubbele fout van Kerber, weer langszij. De tiebreak verloor ze na een ongelukkige netbal en een te wild geslagen bal. In de tweede set denderde de immer energieke Cibulková naar 4-0.

Met een break op 1-1 in set drie leek Cibulková, die niet eerder aan de WTA Finals meedeed, door te drukken, maar toen stond de vechter in Kerber op. Ze ging beter serveren, voerde de druk op en stoomde door naar 5-2. Nadat ze op 5-3 twee breakpoints had weggepoetst, sloeg ze op haar eerste matchpoint toe.

Halep klopt Keys

Ook Simona Halep won haar eerste wedstrijd. De 25-jarige Roemeense, als derde gerangschikt, rekende overtuigend af met de vier jaar jongere Amerikaanse Madison Keys: 6-2, 6-4.

Simona Halep

Halep had van de voorgaande vier duels met Keys er maar één verloren. Dat was in 2014 in Sydney. Dit jaar was ze drie keer te sterk voor de Amerikaanse. Twee van die zeges boekte ze op hardcourt, in Montreal en Wuhan.

Het toernooi in Singapore wordt ook op hardcourt getennist en Halep bewees ook daar prima uit de voeten te kunnen. Keys kreeg geen grip op de nummer vier van de wereld en stapte na ruim een uur gedesillusioneerd van de baan.

Stand rode groep

Speelster Punten
1. Simona Halep (Roe, 3) 1-2 (2-0)
2. Angelique Kerber (Dui, 1) 1-2 (2-1)
3. Dominika Cibulková (Slw, 7) 1-0 (1-2)
4. Madison Keys (VS, 6) 1-0 (0-2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl