Donald Trump in Gettysburg
NOS NieuwsAangepast

Trump presenteert to-dolijst voor eerste dagen in Witte Huis

Donald Trump heeft de plannen gepresenteerd die hij zou willen uitvoeren tijdens zijn eerste honderd dagen in het Witte Huis. Hij wil onder meer de macht van lobbyisten beperken en nieuwe onderhandelingen voeren over vrijhandelsverdragen.

De afgelopen weken kreeg Trump vooral aandacht in de media vanwege een aantal schandalen. Met nog zestien dagen te gaan tot de verkiezingen, probeert hij nu weer aandacht te vestigen op de inhoud.

Volgens het campagneteam van Trump zijn de maatregelen die hij noemde zijn speerpunten voor de laatste twee weken van de campagne.

Trump hield zijn toespraak in Gettysburg (Pennsylvania), waar toenmalig president Lincoln in 1863 een rede hield. Waar Lincoln sprak over vrijheid en gelijkheid, beschuldigde Trump de media en zijn rivaal Hillary Clinton er opnieuw van leugens te verspreiden.

Samen proberen zij "de geest van de kiezer te vergiftigen", aldus Trump. Hij zei verder dat hij de vrouwen die hem hebben beschuldigd van aanranding, zal aanklagen.

Trump: ik klaag ze allemaal aan

Clinton en haar vicepresidentskandidaat Tim Kaine voerden ook campagne in swing state Pennsylvania. In swing states staat nog niet vast welke kandidaat bij de verkiezingen de meeste stemmen haalt. Clinton en Trump richten daarom hun campagne vooral op die staten. Behalve Pennsylvania zijn dat onder meer Florida en Ohio.

Ga hieronder naar NOS The Series, onze speciale site, met video's over de Amerikaanse verkiezingen:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl