Sébastien Haller heeft gescoord

Na een uur met een man meer wint Utrecht toch nog

FC Utrecht heeft in Tilburg op de valreep drie punten binnengehaald. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde een uur lang met een man meer, maar kwam tegen laagvlieger Willem II pas in blessuretijd tot scoren: 1-0.

In de grimmige eerste helft ontsnapte Utrechter Rico Strieder na een grove tackle op Anouar Kali aan rood. Willem II'er Fran Sol kon wel inrukken omdat hij natrapte bij Nacer Barazite, nadat hij de bal aan de aanvaller had verloren.

Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat kregen voor rust kansen namens Utrecht. Erik Falkenburg was dicht bij Tilburgs succes, maar in vrije positie talmde hij, zodat de kans niets opleverde.

Willem II-speler Fran Sol wordt in de 31ste minuut weggestuurd

Na de rust was het eenrichtingsverkeer, maar Willem II hield lang stand, mede omdat de Utrechtse aanvallen de nodige creativiteit ontbeerden. Amrabat, Ayoub, Barazite, Richairo Zivkovic en Sébastien Haller lieten hun kansen onbenut en Willem II leek op weg naar een zwaarbevochten punt.

Pas in de extra tijd capituleerden de Tilburgers, die de afgelopen twee seizoenen thuis hadden gewonnen van Utrecht. Een povere terugkopbal van Darryl Lachman werd onderschept door Haller. De Fransman werkte de bal met de punt van zijn schoen over doelman Kostas Lamprou heen en gaf met zijn hoofd het laatste zetje.