David Goffin
NOS SportAangepast

Belgische malheur bij tennistoernooi in Antwerpen

David Goffin is in de halve finales van het ATP-toernooi van Antwerpen op een onverwachte nederlaag getrakteerd. De Argentijn Diego Schwartzman vloerde de favoriete Belg met 7-5, 2-6, 7-5.

Nadat Goffin overtuigend langszij was gekomen in sets, leek hij de zege naar zich toe te trekken. De als eerste geplaatste Waal brak Schwartzman in de zevende game en op 5-4 serveerde hij voor de zege. Ondanks twee matchpoints kreeg hij de Argentijn niet op de knieën.

Die missers werkten verlammend op Goffin, die nadat Schwartzman op 5-5 was gekomen, nog maar één punt op het scorebord kreeg. Richard Gasquet haalde wel de finale door een 3-6, 7-5, 6-2 zege op Kyle Edmund.

Finale Moskou

In Moskou haalden Fabio Fognini en Pablo Carreno de finale. De Italiaan klopte de Duitser Philipp Kohlschreiber met 6-1, 7-6 (2) en de Spanjaard versloeg de Fransman Stéphane Robert met 6-3, 7-6 (2).

Kohlschreiber (ATP-32), die vier van de vorige zes onderlinge duels gewonnen had, kwam in de tweede set terug van 1-4, maar was kansloos in de tiebreak. Fognini (ATP-50) bereikte zijn elfde ATP-finale en zijn tweede op hardcourt.

Carreno (ATP-36) en Robert (ATP-52) deden weinig voor elkaar onder, maar op de cruciale momenten was de Spanjaard net iets vaster en dat resulteerde in zijn vierde ATP-finale van dit jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl