Blijdschap bij Roda na de gelijkmaker van Mitchel Paulissen

Roda krijgt met punt loon naar werken tegen ADO

Roda JC is in de eredivisie in elk geval voor even van de laatste plaats af. ADO Den Haag leek zijn eerste overwinning sinds 19 augustus te boeken, maar de thuisploeg kreeg in de slotfase loon naar werken: 1-1.

De gastheer beleefde een aardige start en kreeg ook twee behoorlijke kansen via Daniel De Silva. ADO-doelman Ernestas Setkus redde tot twee keer toe zeer bekwaam. Na een kwartiertje was de geelzwarte storm echter alweer bedaard.

Mike Havenaar zorgde voor het eerste Haagse gevaar, maar de Japanse spits heeft al sinds augustus niet gescoord en dat lukte ook nu niet. Zijn eerste doelpoging ging net naast en zijn tweede belandde op de lat. Edouard Duplan had meer succes. Na een afgeweerd schot van Sheraldo Becker volleyde de Fransman in de 37ste minuut knap binnen.

Grote teleurstelling bij Tom Trybull en de andere ADO-spelers na afloop

Deed de eerste helft door het vele balverlies aan beide kanten soms pijn aan de ogen, na rust zorgden de spanning en de aanvalslust van beide ploegen voor veel vermaak.

ADO had de wedstrijd moeten beslissen, maar de enige inzet van Havenaar die tussen de palen belandde, werd kundig gepakt door doelman Benjamin van Leer. Danny Bakker had er zeker 2-0 van moeten maken. Hij kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar schrok ervan en tikte naast.

In de slotfase roerde Roda zich flink en dat leverde in de 86ste minuut eindelijk een doelpunt en een punt op. Mitchel Paulissen was de gevierde man door een vrije trap knap binnen te schieten.