NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is er zeker van: de verkiezingen zijn doorgestoken kaart. Hij wil de uitslag best geloven, maar alleen als hij zelf gewonnen heeft. Historicus James Kennedy en communicatie-expert Victor Vlam vertelden wat voor vergaande gevolgen deze uitspraak van Trump kan hebben.

Na Burundi heeft nu ook de regering van Zuid-Afrika aangekondigd uit het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) te stappen. Chris Kijne sprak met expert internationaal recht van de VU Marieke de Hoon over de beslissing. Is Zuid-Afrika terecht ontevreden over het ICC?

Anke van Gorp, onderzoeker en docent ethiek en veiligheid aan de Hogeschool Utrecht vertelde over de ethische dilemma's van terrorisme bestrijding. De Duitse ARD zond afgelopen week de film Ihr Urteil uit, waarin legerpiloot Lars Koch fictief terechtstond nadat hij een gekaapt vliegtuig uit de lucht had geschoten.

De Nederlandse auteurs Cees Nooteboom, Geert Mak en Leon de Winter zijn ongekend populair in Duitsland. Eric Corton vroeg correspondent Suse van Kleef en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf of dat in Frankrijk en Engeland ook het geval is.

Schrijver Jan Brokken schreef speciaal voor de Cello Biënnale een verhaal over de gepassioneerde cellist Anner Bijlsma. Vrijdag vertelde hij aan Coen Verbraak over zijn bijzondere ervaring met een Stradivarius Servais.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl