NOS NieuwsAangepast

The Series: onruststokers en stembusfraude door de Democratische Partij?

De knokploegen van Hillary

Op bijeenkomsten van presidentskandidaat Donald Trump kwam het tijdens de campagne meermaals tot vechtpartijen, zoals in Chicago.

“These elections are rigged.” We hebben het de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zo vaak horen zeggen, maar waar is het bewijs? Dat was er tot nog toe niet.

Een undercoveroperatie van het platform Project Veritas suggereert dat de opstootjes en vechtpartijen gecoördineerd plaatsvonden. Ook zouden de Democraten stembusfraude plegen door kiezers op verschillende plaatsen te laten stemmen.

De hoofdpersonen die achter de opstootjes zouden zitten geven dit toe in gesprekken met medewerkers van Project Veritas. Ze namen de gesprekken op met een verborgen camera.

Volgens tegenstanders van Clinton zijn de undercovervideo's het bewijs dat er door de Democraten bewust vuil spel gespeeld wordt. Maar The Washington Post schrijft dat dat iets genuanceerder ligt: volgens de krant klopt de bewering van het Trump-kamp niet.

De Democratische Partij heeft inmiddels twee medewerkers die betrokken zouden zijn op non-actief gezet. Bekijk in de video hierboven hoe het misging tijdens de bijeenkomsten van Trump en het ‘bewijs’ van Project Veritas.

Bekijk alle afleveringen van NOS The Series op onze speciale site:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl