Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Na nieuwe dubbelspeltitel hoopt Bertens op extra mooi eindejaar

In het enkelspel ging het in de halve finales mis voor Kiki Bertens bij het WTA-toernooi in Luxemburg, maar in het dubbelspel ging ze er wel met de titel vandoor.

Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson, met wie ze vorige week ook al zegevierde in Linz en eerder dit jaar in Nürnberg, won ze in de finale van het Roemeense koppel Monica Niculescu en Patricia Maria Tig: 4-6, 7-5, 11-9.

Volgende week spelen de beste acht speelsters en dubbelkoppels van het jaar de WTA Finals in Singapore. Bertens en Larsson zijn op de veertiende plaats geëindigd van de dubbellijst.

Eindejaarstoernooi

In het enkelspel plaatste ze zich met een twintigste plaats ook niet voor de Finals, maar mogelijk speelt ze een week later wel de WTA Elite Trophy in het Chinese Zhuhai. Eveneens een lucratief eindejaarstoernooi, maar dan voor de beste twaalf speelsters buiten de topacht.

Op basis van de ranking staat Bertens twaalfde, maar de organisatie mag ook een wildcard weggeven en die ging naar Zhang Shuai. Een Chinese uiteraard. Bertens is voorlopig eerste reserve.

Deelname aan de WTA Elite Trophy zou een mooie bekroning zijn opeen succesvol jaar van Bertens, met haar halvefinaleplaats op Roland Garros als absoluut hoogtepunt en haar titel in Nürnberg als goede tweede.

Daarnaast kan Bertens ook nog een award winnen. Ze is in de race om gekozen te worden tot Most Improved Player Of The Year.

In Luxemburg won Monica Niculescu de finale van het enkelspel. Na Bertens bond ze ook favoriete Petra Kvitová aan de zegekar: 6-4, 6-0.

De 29-jarige Niculescu brak de Tsjechische in de negende game voor de tweede keer en drukte daarna door. Ze moest Kvitová (achttien WTA-titels) in de tweede set nog wel vier breakpoints toestaan, maar die waren niet besteed aan de nummer elf van de wereldranglijst.

Monica Niculescu in actie afgelopen maand in Seoel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl