De Nederlander wordt aan boord van de helikopter gehaald
NOS NieuwsAangepast

Ingesneeuwde Nederlander na twee dagen gered in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is een bergwandelaar gered die sinds donderdag gestrand was op Mount Taranaki. Volgens Nieuw-Zeelandse media is de man een 29-jarige Nederlander. Door enorme sneeuwval kon hij niet meer veilig naar beneden.

De man was van plan om maar één nacht te verblijven in de berghut op zo'n 2000 meter hoogte, maar vrijdag begon het ineens hard te sneeuwen. Voor die weersomstandigheden had hij niet de juiste uitrusting bij zich, waarna hij besloot de hulpdiensten te bellen.

Hij werd uiteindelijk gered door een helikopter van de luchtmacht. De Nederlander maakte het goed, al was hij volgens Nieuw-Zeelandse media wel "koud en hongerig".

  • Royal New Zealand Air Force
    De hut waar de Nederlander in verbleef
  • Royal New Zealand Air Force
    De helikopter van de luchtmacht van Nieuw-Zeeland
  • Royal New Zealand Air Force
    De Nederlander werd gered na twee dagen te hebben vastgezeten in een berghut

"Hij was in staat om naar de helikopter te lopen", vertelde de piloot. "De paden zijn bedekt met ijs en veel sneeuw. Het was hem zelf niet gelukt om veilig naar beneden te komen."

Voor de reddingsactie moest de helikopterbemanning zijn vrije weekend opgeven. "Het is fijn om weekenden te hebben met je familie, maar de plicht riep", zei de piloot. "En als de reddingsactie dan ook nog goed afloopt, is het alleen nog maar meer de moeite waard."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl