De reparatiewerkzaamheden aan de Merwedebrug zijn begonnen
NOS NieuwsAangepast

Merwedebrug in de steigers zonder flinke verkeershinder

De reparatiewerkzaamheden aan de Merwedebrug beginnen vanmorgen. Tijdens de werkzaamheden blijven alle rijstroken geopend. De twee stroken naar het zuiden zijn vanochtend weer opengegaan waardoor er een stuk minder verkeershinder zal zijn dan de afgelopen week.

De twee rijstroken van de A27 naar het noorden waren donderdag al vrijgegeven. De brug blijft nog gesloten voor zwaar vrachtverkeer.

Vanochtend worden de eerste steigers opgebouwd die uiteindelijk een soort loopbrug moeten vormen onder de Merwedebrug. Die steigerbrug krijgt een lengte van 350 meter, de lengte van de brug op de A27. Voor de steigeropbouw is een week gereserveerd. Dankzij de loopbrug kunnen technici van onderen bij de stalen balken komen waar in de verbindingen haarscheurtjes zitten, zegt Rijkswaterstaat.

Merwedebrug niet de enige brug die vervroegd gerenoveerd wordt

Allereerst worden de zwakste plekken aangepakt. Als dat is gebeurd, kunnen er weer vrachtwagens over de brug bij Gorinchem rijden. Dat zal naar verwachting eind volgende maand zijn. De werkzaamheden zijn dan nog niet voorbij: om het probleem structureel op te lossen is meer tijd nodig.

De brug is sinds vorige week gesloten voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton. Tijdens een controle werden haarscheurtjes in de draagbalken ontdekt. De eerste dagen van de gedeeltelijke sluiting leidde tot veel chaos in het verkeer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl