NOS NieuwsAangepast

Zonnebloemen van Van Gogh krijgen stevige beat

Zonnebloemen van Van Gogh krijgen stevige beat

Staren naar Vincent van Goghs Zonnebloemen terwijl de beats van dj Armin van Buuren in je oren knallen. Embrace Vincent is een muzikale rondleiding door het Van Gogh Museum, waarvoor de Leidense dj elf schilderijen uitzocht en daar zijn eigen muziek bij maakte. Dus je bekijkt een doek van Van Gogh en hoort de muziek die Armin van Buuren daarbij vindt passen.

Ter gelegenheid van de lancering van de expositie gaf Van Buuren vanavond een optreden in het entreegebouw van het Van Gogh Museum. De schilderijen van Van Gogh werden weergegeven met metershoge lichtprojecties.

Inspiratiekracht

Alex Rüger, directeur van het museum, noemt de multimedia-rondleiding een verfrissende samenwerking. "Kijken en luisteren door de oren en ogen van Armin maakt dat je nieuwe dingen ziet, beleeft of voelt. We werken graag met hedendaagse kunstenaars en performers samen om de inspiratiekracht van Van Gogh te laten zien."

Van Buuren, die de schilderijen koppelde aan nummers van zijn nieuwe album Club Embrace, ziet de expositie als mooie gelegenheid om de jeugd en kunst samen te brengen. "Als kleine jongen hoorde ik mijn ouders al praten over Van Goghs schilderijen, maar echt begrijpen deed ik het niet. De kans om jongeren via mijn muziek met deze kunst in aanraking te brengen, kon ik daarom niet laten lopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl