NOS NieuwsAangepast

London City Airport ontruimd na chemisch incident

De luchthaven London City Airport is een paar uur ontruimd geweest in verband met een chemisch incident. De brandweer heeft het gebouw doorzocht, maar vond niets afwijkend.

Er wordt nu onderzocht of een bus traangas die was achtergelaten door een passagier er de oorzaak van kan zijn dat een aantal mensen onwel werd. Volgens de politie is er geen sprake van een terroristische aanslag.

Ademhalingsproblemen

Rond vijf uur ging het brandalarm af en werden zo'n 500 mensen van de luchthaven geëvacueerd, zowel luchthavenpersoneel als reizigers.

Ambulancemedewerkers hebben 27 mensen met ademhalingsproblemen behandeld. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Inkomende vluchten werden omgeleid naar andere luchthavens. De brandweer was aanwezig met drie wagens en 15 brandweermannen. Gekleed in beschermende pakken hebben ze het gebouw twee maal doorzocht, maar er zijn geen afwijkende waardes gevonden. Nadat het gebouw was geventileerd werd het veilig verklaard en vrijgegeven.

Vleugel

Reizigers werden door luchthavenpersoneel naar buiten geleid en stonden tussen de vliegtuigen te wachten. "We staan nu allemaal op de startbaan onder de vleugel van ons vliegtuig, want het is gaan regenen", vertelde een ooggetuige tegen de BBC.

London City Airport ligt ten oosten van het centrum van de Britse hoofdstad en is de kleinste internationale luchthaven van Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl