Raine Spencer in 1998 in Wenen
NOS Nieuws

Stiefmoeder van prinses Diana overleden

Raine Spencer, de stiefmoeder van prinses Diana, is na een korte ziekte overleden op 87-jarige leeftijd. Ze trouwde in 1976 met Diana's vader, graaf Spencer. Het was het tweede van haar drie huwelijken en dat duurde tot de dood van Spencer in 1992. Zijn weduwe hertrouwde het jaar daarna met een andere edelman, graaf Jean-François de Chambrun, maar dat huwelijk hield slechts drie jaar stand.

Diana's ouders gingen uit elkaar toen zij zes was en toen werd Raine dus haar stiefmoeder. Raine zat jaren in de directie van het warenhuis Harrods, dat later eigendom zou worden van de Egyptische zakenman Mohamed el-Fayed. Hij was de vader van Dodi el-Fayed, de man met wie Diana een relatie had toen ze in 1997 in Parijs verongelukte. Ook Dodi kwam bij dat ongeluk om het leven.

Liefdesromans

Raine Spencer was nonchalant over haar rol in de directie van Harrods: "Ik ging er nooit winkelen. Het was mijn man die daar min of meer woonde." Ze vertelde dit verhaal in haar getuigenis in het onderzoek naar Diana's dood.

Daarin gaf ze ook aan dat het contact met haar stiefdochter goed was. "Ze zei altijd dat ik geen verborgen agenda had. Er waren zo veel mensen die iets van haar wilden, omdat ze zo populair en beroemd was. Het was een verschrikkelijk veeleisend leven."

Raine Spencer was de dochter van de kleurrijke Dame Barbara Cartland, de schrijfster van liefdesromans die meer dan zevenhonderd titels op haar naam heeft staan. Wereldwijd zijn meer dan een miljard van Cartlands boeken verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl