In Westland zijn nepagenten actief
NOS Nieuws

Nepagenten aangehouden in het Westland

In Den Haag en Den Hoorn zijn vandaag drie nepagenten aangehouden. De politie onderzoekt of de aangehouden mannen lid zijn van een bende of individueel actief zijn.

Bij de politie in het Westland zijn de afgelopen tijd verschillende meldingen binnengekomen over nepagenten. Verschillende mensen hebben zo'n nepagent hun huis binnengelaten die spullen heeft gestolen.

Het is nog niet duidelijk of de meldingen iets met elkaar te maken hebben en of er bijvoorbeeld sprake is van een bende van nepagenten. De politie doet daar onderzoek naar.

Politiepasje

In het Zuid-Hollandse Den Hoorn werd vanochtend een 56-jarige man uit De Lier aangehouden die zich met een smoes bij een bewoner naar binnen had gekletst. De man had zich met een vermoedelijk onecht politiepasje gelegitimeerd, maar droeg geen uniform.

En in Den Haag probeerde een man zich vanmiddag bij een 88-jarige vrouw naar binnen te kletsen. Hij had een mapje bij zich met daarop het politielogo.

De vrouw, die wist dat er nepagenten actief zijn in de omgeving, liet de man niet binnen en waarschuwde de politie. Die kon de auto waarin de nepagent was vertrokken traceren op de A12.

Viaduct

Agenten reden de auto ter hoogte van Voorburg klem en hielden een 64-jarige Voorburger aan. Een tweede verdachte, een 44-jarige Hagenaar, probeerde er vandoor te gaan door van het viaduct boven de A12 te springen. De man liep bij zijn vluchtpoging verschillende botbreuken op en werd door een ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Door de actie ontstond een flinke file in beide richtingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl