De deelneemsters voor de loting
NOS SportAangepast

Kerber loot Halep bij WTA Finals in Singapore

In Singapore is de loting verricht voor de WTA Finals. Het traditionele eindejaarstennistoernooi voor de vrouwen gaat zondag van start.

De rode groep bestaat uit de mondiale nummer 1 Angelique Kerber, Simona Halep, Madison Keys en Dominika Cibulková.

In de witte groep ontmoeten titelhoudster Agnieszka Radwanska, US Open-finaliste Karolína Plísková en Roland Garros-kampioene Garbiñe Muguruza elkaar. De laatste plek in die groep gaat naar Johanna Konta of Svetlana Koeznetsova.

Nog een plek vacant

De Britse staat er het beste voor, maar moet haar plaats afstaan als de Russin deze week het toernooi van Moskou wint. Serena Williams, de nummer twee van de wereld, meldde zich deze week af met een schouderblessure.

De nummers 1 en 2 van elke groep plaatsen zich in Singapore voor de halve finales.

Koeznetsova naar finale Moskou

Koeznetsova maakt zeker nog kans op de World Tour Finals. De Russin bereikte in Moskou de finale. Ze knokte zich in 2,5 uur langs Jelina Svitolina: 6-1, 6-7 (2), 6-4.

De nummer acht van de wereld kreeg de zege niet cadeau van de Oekraìense, die zeven posities lager staat en hun enige eerdere ontmoeting gewonnen had.

In de derde set leverde Svitolina haar eerste opslagbeurt in. Ze kreeg twee kansen om langszij te komen, maar die liet ze liggen. De 31-jarige Koeznetsova deed vijf keer eerder (zonder succes) mee aan de WTA Finals, in 2009 voor het laatst.

Koeznetsova moet het in de eindstrijd opnemen tegen Daria Gavrilova. De Australische was in twee sets te sterk voor de Duitse Julia Görges: 7-5, 6-1.

Groepsindeling WTA Finals

Rode groep Witte groep
Angelique Kerber (1) Agnieszka Radwanska (2)
Simona Halep (3) Karolína Plisková (4)
Madison Keys (6) Garbiñe Muguruza (5)
Dominika Cibulková (8) Konta/Koeznetsova

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl