Christiaan Wilson (l)
NOS NieuwsAangepast

Vrienden hervatten zoektocht naar vermiste Christiaan in Himalaya

Nu het moessonseizoen is afgelopen, gaan vrienden van een vermiste Nederlandse bergbeklimmer verder met hun zoektocht in het Himalaya-gebergte. Begin november willen ze met honden het gebied nogmaals uitkammen.

Christiaan Wilson verdween op 16 mei bij een trektocht op de berg Dhaulagiri. Bij eerdere zoektochten werd een stuk van Wilsons helm gevonden, maar verder ontbreekt ieder spoor van de klimmer.

"Vanuit het diepste van ons hart hopen en bidden wij dat Christiaan op de een of andere manier nog in leven is, dat hij bijvoorbeeld liefdevol verzorgd wordt in een klooster of op een voor ons onbekende manier nog in leven is", schrijven de vrienden. "Met deze zoektocht kiezen we er echter voor om de meest aannemelijke oorzaak, een fataal ongeluk op de gletsjer, verder te onderzoeken. We hopen vooral Christiaan te vinden en te ontdekken wat er gebeurd is."

Sneeuw

De ploeg heeft maar weinig tijd voor de zoektocht, omdat begin november alweer de eerste sneeuw in het gebied valt, wat zoeken gevaarlijk maakt. Sinds eind juni lag de zoektocht stil, omdat ook de moessonregens risico's opleveren.

Via een website wordt geld ingezameld voor de zoektocht. Daarmee worden bijvoorbeeld het vervoer van de honden met helikopters en verblijfskosten betaald. Er is al ruim 62.000 euro van de benodigde 73.000 euro binnengehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl