NOS VoetbalAangepast

AZ-trainer Van den Brom: het wordt nu heel erg moeilijk

AZ-trainer John van den Brom toonde zich realistisch over de kansen voor zijn ploeg om te overwinteren in de Europa League na de 2-1 thuisnederlaag tegen Maccabi Tel Aviv: "Je hebt altijd geloof en hoop. Misschien is hoop nu wel het betere woord. Maar het wordt wel heel erg moeilijk."

Van den Brom: het wordt nu heel erg moeilijk

De Alkmaarder staan met 1 punt uit 3 wedstrijden onderaan in groep D. "Je had een goed resultaat moeten halen om aanspraak te blijven maken op meer. Helaas is dat niet gelukt."

Reden

Bij AZ ontbraken Ron Vlaar (blessure) en Alireza Jahanbakhsh (die als Iraniër niet tegen een Israëlische ploeg mag, kan of wil uitkomen), maar dat wilde Van den Brom niet als excuus aanvoeren. Wat was dan wel de reden voor de nederlaag tegen Maccabi?

"We dachten met dit team een resultaat te kunnen halen. We hadden ook een andere manier van spelen gekozen (met vier middenvelders en twee aanvallers, red.) en we begonnen ook wel goed. Dan moet je het geluk hebben dat je op voorsprong komt. Maar het tegendeel gebeurde. Achteraf was het te weinig om een goed resultaat te halen."

Bel Hassani blijft 'goed gevoel' houden tot het echt niet meer kan

Illias Bel Hassani was helder in zijn analyse. "Het lukte tactisch in het begin allemaal wel. We zetten goed druk, maar vanaf de 20ste minuut zakten we in", zei hij

"We hadden moeite met hun nummer 4, Haris Medunjanin. Die kennen ze hier. We hebben afspraken gemaakt voor de wedstrijd en die moet je nakomen. Als je dat niet doet, loop je achter de feiten aan."

Niet opgeven

Van opgeven wil Bel Hassani nog niet weten. "We hebben één punt met nog drie wedstrijden te gaan. dan is het wel moeilijk om door te gaan. Maar ik geef het nog niet op."

"Ik ben een persoon die altijd een goed gevoel heeft en dat blijf ik houden tot het echt niet meer kan. We moeten drie wedstrijden winnen en hopen dat de rest punten laat liggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl