Rick Karsdorp en Bilal Basacikoglu
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord maakt zich niet druk, ook niet over Ajax

Er lijkt geen einde te komen aan de zegereeks van Feyenoord. En met de overwinningen groeit ook het zelfvertrouwen met de week. Tegen Zorja Loegansk in de Europa League (1-0 zege) kon coach Giovanni van Bronckhorst zonder problemen boegbeeld Dirk Kuijt op de bank zetten. De routinier mocht zich sparen.

"Het verschil met vorig jaar? Het was toen te wisselvallig, we waren minder volwassen", weet verdediger Jan-Arie van der Heijden. "We opereren nu meer als team en we geven minder kansen weg."

Dertien duels, vijf tegentreffers

Vooral dat laatste valt op. In dertien wedstrijden kreeg Feyenoord slechts vijf treffers tegen: drie in de competitie, één in Europa (die leverde ook gelijk de enige nederlaag op, uit bij Fenerbahçe) en één in de beker.

Ook donderdag tegen de Oekraïense tegenstander hoefde keeper Brad Jones weinig in actie te komen. "Wat je vooral ziet, is dat er altijd rugdekking is." En als het nodig is, staat Jones er wel. "We hebben een keeper die de hoge ballen goed kan pakken."

Naast Van der Heijden kon ook Jens Toornstra alleen maar positieve dingen oplepelen over het seizoen dat Feyenoord tot nu toe doormaakt.

De aanvallende middenvelder vertoont zelf al weken zijn goede vorm. "Het team draait lekker en dan kun je jezelf ook etaleren", probeert hij bescheiden te blijven.

Niet bezig met Ajax

En over Ajax? Slechts weinig mensen kijken in De Kuip kijken met angst en beven uit naar de Klassieker. "We zijn er niet echt mee bezig geweest vandaag. We hoeven ons ook niet heel erg druk te maken. We staan er goed voor", aldus Toornstra.

Een blik op de ranglijst geeft hem gelijk: Feyenoord blijft hoe dan ook na zondag de trotse koploper in de eredivisie.

In de Europa League bezet Feyenoord na donderdag de tweede plaats met zes punten uit drie duels; ook daar lijkt geen vuiltje aan de lucht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl