NOS NieuwsAangepast

Nederland sluit sportdeal met Japan

Nederland en Japan gaan met het oog op de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 nauw samenwerken op sportgebied. Bij een bezoek aan Tokio heeft minister Schippers daarover afspraken gemaakt met haar Japanse collega.

Door de overeenkomst kunnen Nederlandse bedrijven en universiteiten met Japanse partners gezamenlijke activiteiten ontwikkelen en contracten sluiten.

Schippers leidde de afgelopen week een economische missie in Japan met meer dan dertig bedrijven. Volgens de minister bieden de Spelen kansen aan bijvoorbeeld bedrijven die tijdelijke sportcomplexen op het water kunnen bouwen.

Ook kunnen universiteiten en andere kennisinstellingen uit beide landen samen onderzoek doen en expertise uitwisselen.

Schippers is onder de indruk van wat Nederland op het gebied van sportinnovatie te bieden heeft. "Grote internationale sportevenementen stimuleren allerlei vormen van innovaties. Het mooie is dat vernieuwingen in de sport verder reiken dan dat. Van innovaties die bijvoorbeeld paralympische sporters tot betere prestaties brengen, gaan ook andere gehandicapten in hun dagelijkse leven profiteren."

Nederlandse instellingen zijn gespecialiseerd in innovaties met betrekking tot apparatuur in de sport, sportvoeding en kleding en allerlei faciliteiten voor de gehandicaptensport.

In november komt er een Japanse delegatie naar Nederland gericht op paralympische expertise en samenwerking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl