Teleurstelling op het gezicht van Francesco Totti

Bankzitter Strootman ziet AS Roma voorsprong verspelen

Met de net van een rugblessure herstelde Kevin Strootman op de bank heeft AS Roma punten verspeeld tegen Austria Wien. Op eigen bodem gaven de Romeinen een 3-1 voorsprong weg: 3-3.

Stephan El Shaarawy dacht de gevierde man te worden bij de thuisploeg. Zijn twee doelpunten brachten Roma voor rust op 2-1, nadat Raphael Holzhauser na 16 minuten de bezoekers op voorsprong had gezet.

Met zijn tweede assist van de avond bracht Francesco Totti Alessandro Florenzi in de 69e minuut in staat om de 3-1 op het scorebord te toveren. Het 40-jarige boegbeeld zag even later hoe zijn elftal de overwinning binnen twee minuten alsnog liet glippen.

Roma blijft aan kop

De Italianen blijven met vijf punten aan de leiding in groep E. Austria Wien volgt met hetzelfde puntenaantal. Astra Giurgiu won met 2-1 op bezoek bij Viktoria Plzen en staat derde met drie punten. Viktoria heeft er twee.

Jakub Brabec viert de 1-0 voor Racing Genk

Genk stunt

Racing Genk heeft voor een stunt gezorgd door thuis Athletic Club te verslaan, de verliezend finalist van 2012. De Belgen, met Marco Bizot op doel, wonnen verdiend met 2-0 door goals van Jakub Brabec en Onyinye Ndidi.

Door de zege is Genk met zes punten koploper in groep F, de Spanjaarden staan laatste met slechts drie punten na evenveel duels. Daar nog tussen staan Sassuolo (twee) en Rapid Wien (drie). Zij speelden in Wenen met 1-1 gelijk.