Frenk Windels bij het graf van zijn vrouw
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Gemeente Brunssum: tuingraf hoeft niet geruimd te worden

De gemeenteraad van Brunssum heeft besloten dat Frenk Windels, die zijn vrouw begroef in zijn tuin, het graf niet hoeft te ruimen. Een meerderheid van de raad wil dat de man met terugwerkende kracht een vergunning krijgt voor het graf, schrijft 1Limburg.

Het was de laatste wens van de overleden vrouw om in de door haarzelf aangelegde tuin begraven te worden. Toen zijn vrouw plotseling overleed, wachtte Windels niet op de benodigde vergunning. Daarna ontstond er discussie over het graf. De gemeente wilde in eerste instantie dat het graf geruimd zou worden.

Tuinbegrafenis

De burgemeester zegt dat het nog niet zeker is dat het graf voor langere tijd in de tuin kan blijven. De gemeente wil alle aspecten van de kwestie nog rustig bestuderen, zegt hij. "Het kan dus zijn dat er in de toekomst nog iets verandert. Dat weet de heer Windels ook."

In Nederland worden er per jaar enkele tuinbegrafenissen toegestaan. Daarvoor moet tussen het graf en de openbare weg voldoende ruimte zitten, het graf mag niet zichtbaar zijn voor derden en er moet genoeg afstand zijn tot het drinkwater.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl