Een lach op het gezicht van Vivianne Miedema

Zevenklapper voor Oranje Leeuwinnen in Schotland

De Nederlandse voetbalsters hebben in Edinburgh een klinkende 7-0 oefenzege geboekt op Schotland. De wedstrijd dient als voorbereiding voor het EK volgend jaar in eigen land.

Schotland, de nummer 21 van de wereld, kwam er vooral voor rust enkele malen gevaarlijk uit, maar nadat Nederland, de nummer twaalf, op slag van rust van 1-0 was uitgelopen naar 3-0, was de wedstrijd in feite gespeeld.

Bovendien zat het de ploeg van coach Arjan van der Laan voor het Schotse doel niet bepaald tegen. Vivianne Miedema scoorde twee keer uit de rebound, Renate Jansen zorgde voor 5-0 uit de kluts en Shanice van de Sanden (6-0) kon profiteren van een slippertje van de net ingevallen keepster van de tegenstander.

Het was Oranjes dertiende overwinning op de Schotsen, die in 2017 voor het eerst meedoen aan het EK, in achttien wedstrijden.