Donald Trump vandaag in Delaware
NOS NieuwsAangepast

Trump belooft uitslag te accepteren 'als ik win'

Na het debat van vannacht is Donald Trump teruggekomen op zijn weigering om de vraag te beantwoorden of hij de verkiezingsuitslag straks zal accepteren.

"Ik wil al mijn aanhangers en kiezers en iedereen in de VS plechtig beloven dat ik de verkiezingsuitslag volledig zal accepteren... als ik win", zei Trump op een bijeenkomst in Ohio.

Hij voegde eraan toe dat hij een duidelijke uitslag wel zal accepteren, maar dat hij zich het recht voorbehoudt de uitslag aan te vechten als het erom spant.

Trump kreeg veel kritiek, ook van mede-Republikeinen, op zijn weigering in het debat te zeggen dat hij de verkiezingsuitslag zal aanvaarden. Een woordvoerder van de partij verzekerde later dat de Republikeinen de uitslag zullen accepteren, hoe die ook uitvalt.

De Democratische vice-presidentskandidaat Tim Kaine zei over de kwestie dat Trump bereid is de Russische president Poetin te verdedigen, maar niet de Amerikaanse democratie. Volgens Kaine diskwalificeert Trump zich door zijn opstelling voor het presidentschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl