Rudi Garcia als coach van AS Roma
NOS Voetbal

Garcia nieuwe trainer van Rekik in Marseille

Rudi Garcia is de nieuwe trainer van Karim Rekik bij Olympique Marseille. De 52-jarige Fransman is de opvolger van Franck Passi, die in april als interim-trainer het stokje overnam van de Spanjaard Michel.

Onder Passi beleeft Marseille een moeizame start van het seizoen. Na negen duels staat de Zuid-Franse club twaalfde, elf punten achter de verrassende koploper OGC Nice.

Garcia, die eerder onder meer Saint-Étienne en LOSC Lille onder zijn hoede had, eindigde met AS Roma twee keer als tweede in de Serie A. In januari legde hij zijn werkzaamheden neer bij de Romeinse club, maar hij werd nog wel doorbetaald door de Italiaanse topclub.

Amerikaan wil 200 miljoen investeren

De komst van Garcia werd bespoedigd door de overname van de club uit Marseille afgelopen maandag door de Amerikaanse zakenman Frank McCourt. De nieuwe eigenaar, in het verleden eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers, heeft aangekondigd 200 miljoen euro in de club te willen investeren.

Het is de bedoeling dat Garcia zondag al op de bank zit bij de klassieker tegen Paris Saint-Germain in Parc des Princes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl