NOS SportAangepast

Nadal krijgt hulp van Federer bij opening academie

De grootmeesters van de tennissport stonden voor even weer met elkaar op de baan. Zij het in pak. Zeventienvoudig grandslamwinnaar Roger Federer bezocht zijn vriend en rivaal Rafael Nadal (veertien grandslamtitels) en hielp de Spanjaard bij de officiële opening van diens tennisacademie op Mallorca.

Federer aanwezig bij opening Rafa Nadal Academy

De Rafael Nadal Academie ligt in Manacor, de plaats waar Nadal opgroeide en zelf z'n eerste lessen volgde.

Het is een imposant complex van ruim 40 duizend vierkante meter met 26 tennisbanen, 10 padelbanen, een binnen- en buitenzwembad, een hotel en onderkomens voor de kinderen die hier hun opleiding volgen.

Kinderen

Federer was zeer blij met de uitnodiging van Nadal: "Bij mij in Zwitserland hebben we zoiets niet voorhanden. Ik weet wel waar ik mijn kinderen naartoe stuur als ze een goede tennisopleiding willen krijgen!"

Rafael Nadal en Roger Federer in Manacor

De 31-jarige Nadal en de 35-jarige Federer kenden niet bepaald een gelukkig seizoen. De Spanjaard is mede door een polsblessure afgezakt naar de zesde plaats op de wereldranglijst, maar hoopt zich nog te plaatsen voor de World Tour Finals in Londen (13-20 november).

De Zwitser staat achtste, kwam door een knieblessure sinds Wimbledon niet meer in actie en valt aan het einde van het seizoen zelfs buiten de top-10.

Inspiratie

Federer noemde vechtjas Nadal een voorbeeld voor de sport. "Ik weet dat terugknokken van een blessure zeer heftig is, maar jij liet het er makkelijk uitzien. Je inspireert me nu ook nog altijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl