Merwedebrug
NOS NieuwsAangepast

Twee rijbanen Merwedebrug richting Utrecht donderdag overdag open

Vanaf donderdagochtend zijn op de Merwedebrug beide rijstroken weer open voor automobilisten. Het gaat om de stroken van de A27 in noordelijke richting die sinds vorige week dinsdag waren gesloten. De maatregel geldt alleen overdag. Vrachtwagens en bussen mogen nog steeds niet over de brug heen.

Verkeer dat vanuit Utrecht naar Breda rijdt, kan nog gebruikmaken van slechts één van de twee rijstroken. De ANWB en VID verwachten door de openstelling minder files richting Utrecht.

Minder vrachtwagens

De rijstroken richting Utrecht kunnen weer worden geopend, omdat vrachtverkeer de brug mijdt. Richting het zuiden is lastiger om vrachtverkeer om te leiden dat toch over de brug probeert te rijden.

Vanaf Breda worden vrachtwagens en bussen bij knooppunt Hooijpolder via de A59 omgeleid. Bij Den Bosch kan dit verkeer via de A2 richting Utrecht of over de A16 richting Rotterdam naar het noorden.

De brug is sinds vorige week dinsdag in beide richtingen gesloten voor vrachtverkeer en bussen, omdat er haarscheurtjes in de constructie zijn ontdekt. Door de sluiting ontstonden de laatste dagen lange files.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl