Alexis Sanchez (m) met zijn ploeggenoten

Arsenal en PSG zitten op rozen

Arsenal en Paris Saint-Germain zitten op rozen in groep A van de Champions League. De ploegen hebben nu zes punten voorsprong op de nummers drie en vier.

Arsenal won thuis van Loedogorets: 6-0. The Gunners waren superieur en leidden voor rust met 2-0 na een mooie boogbal van Alexis Sánchez en een uithaal van Theo Walcott.

Tussendoor was Wanderson na goed werk van de Nederlander Virgil Misidjan dicht bij de 1-1. Na rust denderde Arsenal door en via een goal van Alex Oxlade-Chamberlain en een hattrick van Mesut Özil werd het 6-0.

Layvin Kurzawa (r) viert de 1-0 met doelpuntenmaker Angel di Maria

In Parijs won Paris Saint-Germain thuis met 3-0 van FC Basel, dat nog wel de eerste drie kansen kreeg. Angel Di María (pegel), Lucas (schuiver) en Edinson Cavani (penalty) scoorden.

Over twee weken kunnen de Franse kampioen en de nummer twee van Engeland zich al plaatsen voor de achtste finales. Een gelijkspel in hun tweede onderlinge duel is daartoe voldoende. Ludogorets en Basel staan nog op één punt.