Een replica van de Back tot the Future-DeLorean
NOS NieuwsAangepast

Op zoek naar een DeLorean DMC-12? De inschrijving is geopend

DeLorean Motor Company in Detroit peilt de belangstelling voor een replica van de legendarische DeLorean DMC-12, het model dat wereldberoemd werd door zijn rol in de Amerikaanse Back to the Future-filmserie uit de jaren tachtig.

"We accepteren vanaf nu aanmeldingen van mensen die interesse hebben in een plaats op de reserveringslijst voor een van de DeLorean-auto's", meldt de DeLorean-website. Daarboven prijkt een tekening van een DMC-12 in dezelfde grijze kleur als in de films.

De tekening op de website van het bedrijf

Het bedrijf benadrukt dat invullen van het formulier tot niets verplicht. Dat kan ook niet, omdat de prijs nog niet bekend is. In juni zei een topman van het bedrijf dat de auto zo'n 100.000 dollar (ongeveer 91.000 euro) zal gaan kosten.

Ook staat nog niet vast hoe de auto er precies uit zal zien. Dat het geen exacte kopie van het origineel wordt, is zeker, omdat auto's van nu aan andere eisen moeten voldoen.

De aantallen zullen beperkt zijn. In eerste instantie denkt het bedrijf aan één auto per maand. Daarna wordt de productie opgevoerd tot ongeveer vijftig auto's per jaar.

In de Back to the Future-films, met Michael J. Fox in de hoofdrol, heeft een uitvinder een DeLorean DMC-12 omgebouwd tot een tijdmachine.

De filmreeks was een groot succes. Ook de video's en dvd's werden zeer goed verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl