Kyrgios verkiest NBA-feestje boven ABN Amro-toernooi

Tennisser Nick Kyrgios heeft zich met een opvallende reden afgemeld voor het ABN Amro-toernooi. De extraverte Australiër is in februari liever aanwezig bij het jaarlijkse NBA All Star-weekend, waar hij samen met andere beroemdheden meedoet in de celebrity NBA All Star-game.

Toernooidirecteur Richard Krajicek houdt er een dubbel gevoel aan over.

Krajicek: niemand heeft wat aan een ongeïnspireerde Kyrgios

Kyrgios is als groot basketballiefhebber verguld met de invitatie voor het Amerikaanse NBA-feestje op zondag 19 februari, de dag waarop de finale in Ahoy wordt gespeeld. Hij benaderde Krajicek een aantal weken geleden via zijn manager of hij onder zijn contract met het toernooi kon uitkomen.

"We wilden hem aan zijn contract houden", zegt Krajicek. De recente schorsing van Kyrgios, naar aanleiding van zijn ongeïnspireerde gedrag op het toernooi in Shanghai, deed de toernooidirecteur anders besluiten.

"Je ziet wat er kan gebeuren als hij moe is en weinig zin heeft, zoals in China. Dat willen we het publiek niet aandoen. Daarop besloten we dinsdag om zijn contract te ontbinden. We willen een op en top tennisprof op de baan zien. Kyrgios verkiest zijn passie boven zijn professie."

Krajicek is teleurgesteld in Kyrgios, maar heeft begrip. "Hij is misschien daarom wel heel erg goed. Als hij iedere week gefocust is op tennis, is hij misschien na een half jaar mentaal opgebrand. Hij heeft een uitlaatklep nodig."

"Ik heb ook geen slecht gevoel over Kyrgios. Met een open vizier ga ik hem voor 2018 weer te benaderen. Al sturen we hem dan wel een agenda mee zodat hij kan zien wanneer de All Star Game is en het ABN Amro-toernooi", zegt Krajicek met knipoog.

Wat zou Krajicek als coach hebben geadviseerd aan Kyrgios?

Geen Federer

Een "mooie vervanger" voor Kyrgios komt er volgens Krajicek nog. "Maar Roger Federer wordt het zeker niet. Het is (financieel, red.) een keuze die je moet maken: of alleen Federer of een aantal toppers", legt hij uit.

De negatieve ervaring met Federer van de laatste editie, toen de Zwitser zich vlak voor het toernooi geblesseerd afmeldde, heeft Krajicek doen besluiten voor andere publiekstrekkers te gaan: Rafael Nadal, Dominic Thiem en Stan Wawrinka. De komst van die laatste werd dinsdag bekendgemaakt.

"We gaan voor een breed veld met topspelers, maar door het vastleggen van Nadal was de komst van Federer sowieso niet meer haalbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl