Paul Tang
NOS NieuwsAangepast

Paul Tang geen kandidaat-lijsttrekker PvdA

Paul Tang van de PvdA doet niet mee aan de strijd om het lijsttrekkerschap van zijn partij. Hij heeft dat zelf bekendgemaakt op de website van de partij.

Tang is de delegatieleider van de PvdA in het Europees Parlement. Hij zat eerder in de Tweede Kamer. In september liet hij weten dat hij overwoog zich kandidaat te stellen. Toen zei Tang dat hij bang was dat het linkse geluid te weinig zou worden gehoord als het zou uitdraaien op een strijd tussen de huidige partijleider Samsom en minister Asscher.

"We moeten ons teweerstellen tegen Rutte. Die vertelt een Thatcher-verhaal, maar dan vrolijk verpakt. De PvdA moet de hoeder zijn van de verzorgingsstaat en dat linkse geluid moet gehoord worden in een interne verkiezingsstrijd", zei Tang destijds tegen de Volkskrant.

Linkse koers

Maar inmiddels is de Europarlementariër ervan overtuigd dat zijn partij "weer een herkenbare linkse koers zal varen", schrijft hij in zijn verklaring. "En die linkse koers in Nederland kan niet zonder een stevige sociaaldemocratische beweging in Europa. Met nog meer dan de helft van vijf jaar te gaan, wil ik daar graag mijn energie in blijven steken."

De PvdA heeft met Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Kamerlid Jacques Monasch tot nu toe drie kandidaat-lijsttrekkers voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Tot 24 oktober kunnen kandidaten zich aanmelden. Tussen 24 november en 8 december kiezen de leden van de partij de nieuwe lijsttrekker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl