Het echtpaar Assad in maart van dit jaar
NOS Nieuws

Asma Assad noemt aanbod om Syrië te ontvluchten stom

De vrouw van president Assad heeft van de vijanden van haar man het aanbod gekregen om Syrië te ontvluchten. Dat heeft Asma Assad zelf verteld aan de tv-zender Rossiya 24. Het interview, in het Engels, was haar eerste sinds de oorlog begon, in het voorjaar van 2011.

De 41-jarige moeder van drie kinderen zegt dat haar meerdere keren is aangeboden te vluchten. Zij en haar kinderen zouden zelfs financieel geholpen worden. Volgens haar is het duidelijk dat het aanbod was bedoeld om het vertrouwen van de Syriërs in hun president te ondermijnen. Ze zei niet van wie de voorstellen kwamen en noemde die "stom".

'President is altruïstisch mens'

Asma Assad, die voor haar huwelijk bij een zakenbank werkte, werd in Londen geboren als dochter van twee Syriërs. Ze is zestien jaar getrouwd met de Syrische president Assad.

Over haar man zei ze dat hij zijn vaderrol heel belangrijk vindt en dat hij een altruïstisch mens is. Ze bedankte de Russen voor hun steun. "De situatie had zonder echte vrienden veel ernstiger kunnen zijn."

Ze verweet westerse media eenzijdig over het conflict te berichten. Ze berichten over het tragische lot van Syrische kinderen zoals het verdronken jongetje Aylan, maar zwijgen volgens haar over de kinderen die door terroristen worden gedood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl