Stan Wawrinka was in 2015 de sterkste in Ahoy
NOS SportAangepast

Krajicek strikt Wawrinka voor ABN Amro-toernooi

Naast Rafael Nadal maakt ook Stan Wawrinka in februari zijn opwachting bij het ABN Amro World Tennis Tournament. De Zwitserse nummer drie van de wereldranglijst hoopt voor de tweede keer Ahoy als toernooiwinnaar te verlaten. Wawrinka was in 2015 namelijk al eens de beste op het hardcourt in Rotterdam.

Wawrinka (31) bewaart goede herinneringen aan het toernooi in de havenstad. De zege die hij bijna twee jaar geleden boekte, was zijn eerste indoortitel ooit. Die titel was tevens goed voor zijn eerste toernooizege in de ATP 500-reeks. Hij versloeg toen onder anderen Jesse Huta Galung, Milos Raonic en in de finale Tomas Berdych.

Finale ABN Amro 2015: Wawrinka-Berdych

Naast het succesverhaal van 2015, is ook de band die Wawrinka met toernooidirecteur Richard Krajicek heeft speciaal. De voormalig Nederlandse toptennisser begeleidde de Zwitser dit jaar op Wimbledon, het enige grandslamtoernooi dat Wawrinka nog nooit won.

"We hebben deze zomer hard gewerkt om die toe te voegen aan zijn erelijst, maar dat is niet gelukt", aldus Krajicek. "Maar in die tijd heb ik wel weer gezien wat een ongelooflijk begaafde speler Stan is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl