In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

NAM schrapt 400 banen vanwege lage gasprijs

De Nederlandse Aardolie Maatschappij schrapt dit jaar vierhonderd banen. Dat zijn er twee keer zoveel als eerder werd aangekondigd.

Directeur Gerald Schotman zegt tegen RTV Noord dat het bedrijf onder meer moet inkrimpen door de problemen met de bevingen door de gaswinning. "Groningen speelt zeker een rol. Maar het is toch vooral de lage gasprijs, waarin de komende jaren niet zoveel verandert."

Geen gedwongen ontslagen

Na de reorganisatie werken er nog zo'n 1800 mensen bij de NAM. Er vallen geen gedwongen ontslagen omdat veel werknemers gebruik maken van een vrijwillige vertrekregeling. Naast de vierhonderd banen bij de NAM verdwijnen er nog eens honderden banen bij bedrijven die voor de NAM werken.

Het bedrijf gaat op zoek naar werkzaamheden naast de gaswinning. De NAM wil graag meewerken aan alternatieve energievoorziening, zoals wind- en zonne-energie. "Ook kijken we of we een rol kunnen spelen bij het opslaan van met wind opgewekte energie. Dat zijn allemaal kansen, waarbij we onze kunde en kennis kunnen inzetten", zegt de directeur.

Advertentie via Ster.nl