Elis Ligtlee kijkt om tijdens de sprint op de Olympische Spelen
NOS WielrennenAangepast

Ligtlee mist wereldbeker in Apeldoorn door knieblessure

Baanwielrenster Elis Ligtlee moet de wereldbeker in Apeldoorn volgende maand aan zich voorbij laten gaan. De olympische kampioene op de keirin heeft een knieblessure.

Al voor de Spelen kreeg Ligtlee last van haar knie. "Een paar weken rust na de Spelen zou genoeg moeten zijn om de pijn te laten verdwijnen", schrijft Ligtlee op haar website. "Een periode van vier weken helemaal niks doen bleek helaas niet voldoende en de pijn is nog steeds niet verdwenen. In overleg met mijn coach en onze fysiotherapeut hebben we daarom besloten dat het niet verstandig is om de wereldbeker in Apeldoorn te rijden."

"Ik ben nu druk bezig om mijn knie zo snel mogelijk weer goed te laten functioneren. Daarnaast wil ik me de komende periode focussen om, na een lange periode van rust, weer volledig topfit te worden. Ik ga mezelf herpakken en kom sterker terug!", schrijft Ligtlee.

De wereldbekerwedstrijden in het Omnisport in Apeldoorn worden van 11 tot 13 november gereden. Het is de tweede wereldbeker in een cyclus van vier wedstrijden. De eerste wereldbeker is van 4 tot 6 november in Glasgow. Daarna volgen in februari 2017 nog wedstrijden in Cali (Colombia) en Los Angeles (Verenigde Staten).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl