Een slaapkamer in het Bran Castle in Roemenie
NOS NieuwsAangepast

Winnaars prijsvraag mogen griezelen in graaf Dracula's kasteel

Voor het eerst in 48 jaar zullen weer mensen overnachten in het kasteel van graaf Dracula in Transsylvanië.

Op 31 oktober, tijdens Halloween, worden de winnaars van een Airbnb-prijsvraag naar Roemenië gevlogen. Ze worden op het kasteel ontvangen met een diner bij kaarslicht en mogen daarna plaatsnemen in een met fluweel beklede doodskist om de nacht in door te brengen. Precies zoals graaf Dracula dat deed in het beroemde boek van Bram Stoker.

Dacre Stoker, een van de nazaten van de schrijver van het boek Dracula, heeft het evenement bedacht en treedt op als gastheer tijdens de logeerpartij.

De gasten arriveren per paardenkoets en krijgen dezelfde 'bloedverrijkende' maaltijd voorgezet als in het verhaal; kip met paprika's. "Ik wil dat het allemaal heel realistisch wordt en opnieuw het mooie verhaal vertellen dat in dit prachtige land is ontstaan", zegt Dacre Stoker.

Voor de winnaars gelden wel strikte regels. Zo mogen zij geen knoflook eten of zilveren sieraden dragen. Ook is het maken van selfies in spiegels verboden, want 'daar houdt Dracula allemaal niet van'.

Het zal de eerste keer sinds 1948 worden dat er mensen overnachten in het kasteel

Het kasteel van graaf Dracula ligt in het zuiden van Roemenië, vlak bij de stad Bran. Dat gebied behoorde vroeger tot Transsylvanië en speelde een grote rol in het verhaal.

Jaarlijks bezoeken zo'n 630.000 toeristen het historische gebouw. Daarmee is het een van de grootste toeristische trekpleisters van het land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl