NOS NieuwsAangepast

'Lidl maandenlang afgeperst'

De Duitse supermarktketen Lidl is vorig jaar maandenlang afgeperst. Dat meldt het tv-programma EenVandaag, dat correspondentie in handen heeft tussen de afperser en Lidl.

Uit die stukken zou blijken dat de dader 15 miljoen euro eiste, anders zou hij producten vergiftigen in Lidl-filialen. Daarbij wilde hij ook winkels treffen buiten Duitsland, waaronder Nederland.

Lidl Nederland wil desgevraagd weinig kwijt over de afpersingszaak: "Wij vinden het vervelend dat dit in de media komt terwijl de zaak nog in onderzoek is. Wij reageren verder niet op wat er allemaal nu naar buiten komt", zegt een woordvoerder.

In de correspondentie die EenVandaag in bezit heeft, staat dat Lidl bereid was om 4,5 miljoen euro te betalen. Om onbekende redenen brak de dader de afspraak op het laatste moment af. Daarop eiste hij het geld in bitcoins, waarna Lidl het contact verbrak. De politie is nog altijd naar de dader op zoek.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Lidl wordt afgeperst. Deze zomer werd een echtpaar uit Gelsenkirchen opgepakt dat een miljoen euro eiste. De twee dreigden bommen te laten afgaan bij Lidl-filialen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl