De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen
NOS NieuwsAangepast

Ouders eisen heropening onderzoek fataal bootongeluk

Familie van een 9-jarige jongen die in augustus op de Reeuwijkse Plassen omkwam, wil dat het onderzoek naar zijn dood wordt heropend. Het OM constateerde dat het ging om een noodlottig ongeluk door een technisch mankement. De nabestaanden hebben van nieuwe ooggetuigen een heel ander verhaal gehoord.

Hugo Meewezen uit Reeuwijk viel in augustus tijdens een vaartochtje overboord en werd geraakt door de schroef van de boot. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Volgens het Openbaar Ministerie stond een volwassene aan het roer, maar ooggetuigen zeggen dat dat niet waar is. Zij zeggen dat ze een kind hebben zien sturen en dat dat hard achteruit voer toen Hugo in het water was gevallen. Daarbij werd de jongen door de schroef geraakt.

De ooggetuigen hebben zich volgen de advocaten van de familie nu pas gemeld omdat ze zich niet kunnen vinden in de conclusie van het OM. Ze zeggen dat ze ook nooit zijn gehoord tijdens het onderzoek. De familie van Hugo Meewezen vindt dat voldoende om opnieuw onderzoek te laten doen naar het dodelijke ongeluk.

Ouders willen nieuw onderzoek Reeuwijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl